Димитър Жечев – Димо

Димо

В работата си Димо набляга на преживяването на потиснати емоции, което води до вътрешна свобода и покой. За целта използва няколко метода – Работа с представители – Семейни констелации, работа с тяло – Ошо Ребалансинг, Тантра, Транзесенс, Дзен консултиране, работа с вътрешното дете. Общото за тях е голямата дълбочина на работа, където са корените на страданието, медитативния подход и приемащата среда, вдъхновени от индийския мистик Ошо. Работи като терапевт от 2007 година. Понастоящем се обучава в Пулсации, Тантра и Соматично преживяване по Питър Левин.

 

www.dimo.bg

Какво съм аз без чуждото одобрение?

 

Човек рядко си дава сметка колко много инвестира в получаване на чуждо одобрение. Начините за достигане на „безценното“ са неизброими:

  •                 външен вид (дрехи, мускули, стойка, прическа, грим, парфюм…);
  •                 притежания (кола, апартамент, вила, бижута, пари…);
  •                 познания (езици, науки, клюки…);
  •                 поведение (горкият аз, вечната тъга, вечната драма, вечната радост, цупене…);
  •                 имидж (фейсбук, власт, положение, пътешественик, звезда…);
  •                 умения (екстремни спортове, положително мислене, езотерични практики, готвене, ходене на ръце, артист, танцуване, вицове, пеене, рисуване…);

Една част от тях са явни, а друга скрити. Скритите са още по-опасни. Какъвто и начин да е избрал човек, едно е ясно – съществува страх от това какво ще остане, ако чуждо одобрение липсва. Страхът е пропорционален на инвестициите. Какво съм аз без чуждото одобрение е един много основен въпрос и често много болезнен. Намирането на отговора му е предпоставка за голяма лекота и свобода, защото тогава човек няма да има нужда да инвестира. Единици са хората достигнали до тази свобода.

По време на фестивала ще започнем с изследване каква част от времето си инвестираме в получаване на чуждо одобрение и ще продължим с търсенето на това какво съм аз без да получавам одобрение от вън. Това ще направим по един практически начин, през преживяването, като използваме представители. Това няма да бъде лекция.

А дотогава вижте това забавно видео. Видяхте ли в него някой познат?:)

Share