Доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м.

д-р Румен БостанджиевДоц. д-р Румен Бостанджиев е един от малкото експерти у нас, които имат повече от тридесет годишен опит в областта на сексологията. Притежава медицинско образование и международни специализации в областта на сексуалната медицина, но освен това е и квалифициран двойков и семеен психотерапевт, който разработва от години образователните програми за хора, желаещи да се развиват през целия си живот.  Доц. Бостанджиев съчетава  работата си като университетски преподавател с ежедневна консултативна практика и участие в различни изследователски и образователни проекти.  Дейността на д-р Бостанджиев се осъществява в двата, създадени от него института в гр. София – „Интеракт“ и гр. Бургас – „Компас“.  Той е автор на пет монографии и множество научни и научно-популярни публикации в наши и чужди издания.

Автономни заедно

„Всеки ден терапевтичната ми практика ме потапя в драматични любовни сценарии, свързани с търсенето на баланс между личното и общото благополучие в интимната двойка. Спецификата на балканските сюжети е безспорна, но и в това кътче на света ние се нуждаем от по-нова версия на представите за семейни отношения, които по традиция следваме.

Как в специфичните наши условия изглежда възможността да съчетаваме индивидуалното си личностно израстване с успешното съвместно оцеляване и развитие в интимното партньорство?

Кои са главните предпоставки за да съчетаваме непрекъснатата си диференциация като автономни личностни с възможността за обогатяваща се интеграция с избрания партньор?

От кои остарели представи, модели и ценности следва да се освободим и с какви нови алтернативи бихме могли да ги заменим?

Това са част от въпросите, на които ще се опитаме да търсим заедно отговор по време на срещата ни на 16 април. Ако и за вас интимните отношения са не само важна част от живота ви, но и поле за приложение на творческата ви активност, заповядайте!“

Share