Маргарита Асадурова


Margarita3Маргарита се дипломира в Софийския университет на тема иновативни комуникации  и работи няколко години в медиите. От журналист до изпълнителен продуцент на тв филм, тя практикува в някои от най- големите и престижни медии като вестник Капитал, Дарик радио, лайфстайл списания и телевизия. По време на работата си в областта на рекламата и брандинга на продукти и услуги, тя е един от създателите на националната реклама на България „Отворени врати към отворени сърца“, излъчвана по CNN и Euronews. Усъвършенства увлечението си по дизайна в Националната художествена академия и с голяма страст специализира в модната журналистика, като редактор в най-голямата световна модна марка, издавана в България до момента. След обучение и практика към водеща консултантска фирма в Лондон през 2007 г. основава първото студио за индивидуални  анализи на цветовете и личния стил в България, My Beautiful I. Като експерт визуална комуникация работи със стотици индивидуални клиенти, води корпоративни обучения из цялата страна и с екип от съмишленици създава иновативна програма за Автентична публична комуникация.

Как да балансираме между индивидуалност и принадлежност

Инстинктът за принадлежност към дадена група или общност e заложен в човека от древни времена. Той ни повелява да се вписваме, да пригаждаме себе си към обществото и дори да се сливаме с групата. Докато го правим с идеята да бъдем приобщени, обаче, в един момент може да се окаже, че сме загубили себе си и че сме се отдалечили твърде много от усещането си за щастие. Защото в нашето пътуване към щастието най-ключово е преживяването и изразяването на нашата индивидуалност, връзката с изконната ни същност и споделянето на уникалността, която всеки един човек носи в себе си.

На тази лекция ще ви разкажем за това как можем да бъдем себе си, докато сме част от обществото и света, с помощта на един ежедневен и използван от всички ни инструмент – дрехите. Ще ви покажем как с помощта на техния език, можем да общуваме с другите около нас, като изразяваме своята индивидуалност и едновременно с това зачитаме кодовете на групите и общностите, към които принадлежим. Ще ви предложим отговор на въпроса къде е собственото ни златно сечение между това да общуваме хармонично с хората около нас, като бъдем приети, разбрани и харесвани и това сами да се харесваме и да се чувстваме щастливи такива, каквито сме.

Share