Мартин Иванов

 

Мартин Иванов

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент и перкусионист, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт ЛИБЕРА и полага основите на барабанната/ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите ‘Алхимия на Ритъма‘ и „Звуци от тишината“

Ритъм Фокуси

за емоционално, психическо и физическо
здраве

”У онзи, който е лишен от ритъм, мислите бързо се сменят една с друга, чувствата – също, вследствие на което той е недоволен от всичко. Всеки, който е нетърпелив, той няма правилен ритъм в себе си. У него чувството за време е слабо развито и той постоянно е изложен на неразбиране, на болести, на противоречия и страдания.“
– Петър Дънов

Много често той сравнява работата си с тази на фокусника/илюзионист. Дясната ръка живописно изписва кръг във въздуха и докато вашето внимание е насочено към блестящия връх на пръчицата му, фокусникът умело изважда с другата ръка заека от вътрешния си джоб. При Мартин Иванов обаче, аксесоарите и мизансценът са други. В неговите и вашите ръце се намират разнообразни ударни инструменти, а ритъмът е основното средство благодарение на което се случва голямата магия. Основната разлика е, че тези чудеса не поникват на сцената, а в самите вас – участниците в събитието. Това се случва под формата на една положителна трансформация на вашите сетива и емоции, които изписват върху лицата ви жизнерадостни усмивки.
„Ритъм фокуси за емоционално, психическо и физическо здраве“ е една различна лекция. Интерактивна лекция, в която всички вие сте не само слушатели, но и непосредствени участници и изпълнители.

За всеки един от присъстващите ще има осигурен собствен инструмент (перкусионно яйце – маракас), който ще може да запази за спомен.

Лекцията ще бъде продължение на практическата ритъм лаборатория „ Ритъм Алхимия”, която е част от фестивала и започва в 13:30.

 

Share