Орлин Баев

Орлин БаевОрлин Баев е психолог – психотерапевт или както той самият обича да казва, сърцевед и душелечител. Завършил е магистърска програма по психологично консултиране, бакалавър е по психология от Нов Български Университет, има предходно икономическо образование, учил е и две години когнитивна наука в НБУ. Има над 6000 часа след академично обучение в няколко психотерапевтични модалности – когнитивно поведенческа, хипнотерапия, невро лингвистично програмиране, позитивна терапия, терапия на петте движения (неорайхианска), енергийна психотерапия и др. От 2007-ма год. практикува психотерапия на свободна практика. От края на 80-те години на миналия век има съзнателен интерес в областта на духовните науки. В практиката си съчетава фундамента на когнитивно научните познания с глобалните принципи и мироглед на духовността. Автор е на книгите „Трансперсонална психология. Свещена сексуалност“ и „Психология на смелостта“, както и на над сто аудио сесии хипноза и невро лингвистично програмиране.

Стълбица към подсъзнанието

За да създадеш бъдещето си, е нужно да освободиш миналото си от маладаптивни програми/ убеждения, които в настоящето спъват мислите, чувствата, решенията, изборите и възприятията ти на себе си, другите, живота. Защото виждаш света през вътрешната призма на подсъзнателните си убеждения за него. За да развържеш тези подсъзнателни психични възли, е необходимо първо, да се въоръжиш със светлината, любовта и силата на потенциала си. Тогава, с фенера на разширеното съзнание, можеш да се отправиш на вълнуващо приключение. Пътуване по стълбицата на разширяващото се съзнание надолу, към подсъзнанието. В това пътешествие започваш да виждаш, че в живота си често повтаряш едни и същи, далеч не винаги качествени модели на себевъзприятие, мислене, чувстване и социално поведение. Когато ясно ги осъзнаеш, можеш да работиш с тях по много начини – логика, парадокс, молитва, променено поведение, съзерцание… Логиката може да те свърже с консенсуса на социалната реалност, но е само отправна точка в приключението на живите спомени, в което егото и персоната ти се превръщат в глина в ръцете на теб, твореца. Илюзия е, че миналото е някаква константно случила се реалност, там някъде си… Не, тук е, в паметовите следи на епизодичната, емоционална и семантична дългосрочна памет, в подсъзнанието ти, сега!

Когато по стълбицата към подсъзнанието си проследиш ярко и преживелищно веригата от спомени, можеш да препрограмираш, да пренаредиш, да преобразуваш отношението си, но и да пренапишеш самите спомени така, че да резонират с безкрая на потенциала ти. Знаеш, че външната реалност пряко резонира с вътрешната ти, нали?! Така се превръщаш във вълшебник, умеещ да живее по повелите на вечността си.

Представянето е с практическа, преживелищна насоченост!

http://orlin.bravehost.com
http://orlinbaev.blogspot.com

 

Share