Доц. д-р Десислава Бошнакова

Деси Бошнакова нова - Copy

Снимка: Асен Иринчев, PhotoSynthesis

Доц. д-р Десислава Бошнакова е преподавател по ПР в Нов български университет, студент по театрална режисура отново в НБУ. Собственик e на агенция ROI Communication, която се занимава с консултиране, обучения и издаване на книги. Тя е блогър, ревностен почитател на TED, куратор на TEDxNBU и e била лектор в българските издания на формата. Автор е на книгите „PRоговорки“, „Политическите комуникации в мрежата 2.0” и „13 истории за W“. Oбича калинките, иска да стане експерт по десертни вина, да пише книги, да се занимава с документален и импровизационен театър и още много разнообразни неща. Когато не прави друго, снима. Както тя самата казва: „Ако някой иска да знае повече за мен, нека попита Google.”

 
 

Щастието да загубиш себе си

 

„Изпитвате ли ужас от спомена за въпроса: Какъв искаш да станеш като пораснеш? Спомняте ли си всички онези деца, които от малки знаят какви искат да станат и стават такива? Вие от тях ли сте? Аз не. Не знаех какво искам да работя, знаех, че искам да съм щастлива и да бъда добър човек. И испанка. Именно защото не се бях намерила (или защото се бях загубила) имах прекрасния шанс да се търся.

Да търсиш означава да имаш широко отворени очи, да виждаш, да пробваш, да не се доверяваш на външността, защото “совите не са това, което са”.

И така, аз загубилата се, успях да намеря толкова много неща, защото имах основание да криввам от пътя. И да ви призная – щастието е в куража да си позволяваш да кривваш. Там виждаш новите неща.“

 

Share