ALEXANDRIA

Alexandria-320ALEXANDRIA imported natural tastes стъпва на българския пазар в средата на 2015та година, предлагайки 100% чисто студено пресовано масло от авокадо. Маслото под този етикет се произвежда от мексикански авокада от сорта Хас. Мексико е родина на авокадото и съответно плодовете отгледани в техните щати са с богати хранителни и вкусови качества.

Авокадото е често определяно като една от най-здравословните храни в света и това не е случайно. Плодът му е изключително богат на витамини, минерали и антиоксиданти, които са необходими за изграждането на един здрав организъм. Прецизният процес на извличане чрез студено пресоване не позволява загубата на хранителни вещества от плода и качествата му се пренасят в отделеното масло. По състав съдържа предимно мононенаситени мастни киселини и дълъг списък от витамини и минерали, като: мастноразтворимите витамини А, Е и К, водноразтворимите В5, В6 и естествена фолиева киселина (В9), както и на минералите калий, магнезий, мед. Съдържа още бета-ситостерол и лутеин. За производството на 250 мл. продукт ALEXANDRIA сe използват между 15 и 18 плода. Съответно за 500мл. продукт – между 30 и 34 плода.

Освен изключително чисто и с богат хранителен състав, маслото от авокадо е забележително универсална Alexandria Avocado Oilмазнина. То притежава една от най-високите точки на димене сред растителните мазнини, 249 С, което го прави подходящ избор при готвене на висока температура. С него спокойно може да се пържи, пече, сотира и маринова, тъй като мазнината не се окислява и не образува липидни радикали.  За сравнение, точката на димене на чистия студено пресован зехтин е 191 °C, а на кокосовото масло – 177 °C.

Освен в кулинарното масло, фирмата профилира и в масло от авокадо за козметични цели, като в края на декември 2015та излиза първата специализирана козметична линия насочена към грижа за лицето под бранда A for Avocado.

Авокадовото масло е с широко приложение в козметиката, тъй като прониква през всички слоеве на епидермиса и подхранва кожата в дълбочина. Маслото е търсен съюзник в борбата срещу свободните радикали, изглаждането на фините линии и бръчките, изравняването на тена и заздравяването на косъма. По тази причина авокадовото масло присъства в много примиум козметични продукти.

Серията на лице на A for Avocado съдържа четири продукта: дневен хидратиращ крем, нощен регенериращAforA - Skin care - All крем, мощен серум, авокадово масло с капкомер. Козметиката е напълно натурална, като в състава й присъстват масла и извлеци от билки. Без добавени парфюми, оцветители и изкуствени консерванти. Опаковките на кремовете и серума са airless флакони от разградима пластмаса, леки и удобни за носене в чанта. Флаконите предпазват продукта от контакт с въздуха, като не позволяват замърсяване на консистенцията, а матовите им стени предпазват съдържанието от светлината, за да запазят продукта максимално дълго.

www.avocadooil.bg

Share